Friskvårdsbidrag före årsskiftet

Varje år kan du som arbetsgivare ge dina anställda ett skattefritt friskvårdsbidrag på högst 5 000 kronor. Bidraget ska gå till aktiviteter som gymkort och liftkort. Det kan också användas till avstressande aktiviteter, eller tester och kurser som innehåller inslag av motion. För enskilda näringsidkare gäller andra regler.

Varning för ID-kapning

Olika former av ID-kapning verkar bli alltmer vanligt. För tillfället inriktar sig många bedragare på att komma åt ditt BankID och därmed få tillgång till bland annat dina och dina kunders bankkonton. Läs mer på BankID.com

Var vaksam mot bedrägeriförsök

Falska mejl med uppmaning om att registrera företaget i registret mot penningtvätt förekommer. Det ser ut som mejlet kommer från Bolagsverket men det är inte Bolagsverket som står bakom dessa utskick. Var uppmärksam på avsändarens mejladress.

Moms i augusti

Vi påminner om att momsen för andra kvartalet och juni månad ska vara inne den 18 augusti 2023 och önskar trevlig sommar!

(Nästan) fritt fram att dansa

Från och med den 1 juli behöver du som driver nattklubb eller restaurang inte längre söka tillstånd för att anordna en danstillställning. I stället ska du fylla i en kostnadsfri anmälan och skicka in till polisen. De ser då över din anmälan så att evenemanget uppfyller säkerhetskraven och att allmän ordning upprätthålls.
Läs mer | Polisen

Nya datum för slutlig skatt – betala senast 12 september

Nytt för i år är att du som enskild näringsidkare kan ha fått ditt slutskattebesked redan nu i juni. Då gäller nya datum för dig. Har du skatt att betala ska du göra det senast den 12 september. För att få en mer korrekt debiterad preliminärskatt framöver bör du också skicka in en preliminär inkomstdeklaration 1 för detta inkomstår. Preliminär inkomstdeklaration I Skatteverket